Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania, anunță implementarea proiectului „Conectăm Generații în Lumea Digitală”, în perioada martie-decembrie 2025. Inițiativa se adresează seniorilor de peste 65 de ani, din comunitatea noastră, care dețin un smartphone și care doresc să învețe să îl folosească mai eficient.
Proiectul ”Conectăm Generații în lumea digitală” face parte din programul Hi Digital al Fundației Vodafone de educare a persoanelor vârstnice și este derulat de Fundația Regală Margareta a României.
În zona Turda - Câmpia Turzii, aproximativ 100 de persoane cu vârsta peste 65 de ani vor participa la ateliere gratuite de dezvoltare a abilităților digitale. Săptămânal, pe parcursul acestui an, participanților le vor fi oferite instrumentele necesare pentru a naviga cu ușurință în mediul digital, sprijinindu-le incluziunea socială și bunăstarea socială. Inițierea se desfășoară după metodologia Hi Digital, dezvoltată de Fundația Vodafone, care facilitează accesul gratuit al persoanelor vârstnice (+65 ani) în lumea digitală și promovează digitalizarea ca soluție reală pentru creșterea calității vieții seniorilor din România, incluziunea socială și promovarea îmbătrânirii active.
În cadrul atelierelor, vor fi abordate teme esențiale cum ar fi: cunoașterea setărilor de bază, fotografiere și cloud, navigarea online, aplicații mobile, utilizarea în siguranță a smartphone-ului, rețele sociale și internet banking.
”Dorința constantă de creștere a calității vieții membrilor comunității noastre, fie că este vorba de copii, tineri sau vârstinici, ne determină să accesăm proiecte diverse care să ajute la bunăstarea și la satisfacția generală, în diferite aspecte ale vieții lor. Aceasta implică aducerea de schimbări și îmbunătățiri în domenii precum sănătatea, educația, accesul la resurse și oportunități, relațiile sociale și multe altele. În cadrul acestui proiect, abordăm dimensiunea individuală a calității vieții prin adaptarea seniori lor noștri la era digitală. Considerăm că aceste ateliere îi vor învăța lucruri noi, care vor crea bucurie și mare satisfacție, deoarece nu vor mai trebui să aștepte să vină nepoții să îi ajute să descopere lumea digitală. Acest rol este preluat de către voluntarii noștri, care vor reuși să creeze acele momente de legătură fantastică între generații” a declarat Cătălina Mărginean, director executiv APAH Transilvania.
Contact:
Pentru informații, consiliere și înscriere apelați numărul gratuit 0800.460.001 – Telefonul Vârstnicului.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.