Revenim asupra unui subiect din zona educației peste care ni se pare că s-a trecut prea ușor.
Am mai relatat despre lucrurile bune care se petrec la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii. Este o școală din Cartierul Muncitoresc, unde nu cu mult vreme în urmă se formau odraslele metalurgiștilor care dădeau viață Combinatului Metalurgic „Industria Sârmei” Câmpia Turzii., însă care acum, lăsând trecutul în urmă, privește cu mari speranțe spre viitor. Dar nu doar speranțele împing înainte pe cadrele școlare și elevii de aici, ci în primul rând faptele.
De aceea am considerat necesar să revenim și să subliniem reușita actualei conduceri, în fruntea căreia se află directoarea Daniela Pașc, de a obține o finanțare extrem de importantă. Iar asta s-a întâmplat pentru că „omul sfințește locul”, iar prof. dr. Daniela Pașc a conștientizat că nu poate aștepta să-i cadă bani din cer pentru modernizarea școlii sale, așa că, după zile și nopți de eforturi conjugate, împreună cu colegii săi, a întocmit un proiect și a obținut aprobarea finanțării externe în cadrul proiectului național Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) ”Implică-te în propriul viitor! se va derula în perioada 2022 – 2025, un proiect finanțat prin componenta C15 - Educație a PNRR, Runda 1.x.
Grupul țintă al proiectului este format din toți elevii ciclului gimnazial (clasele V-VIII), aflați în risc de abandon școlar, aducând un plus de motivație pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii.
Programul National pentru Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat de Planul National pentru Redresare si Reziliența al României (PNRR) este un program de susținere a reformei sistemului educațional din România și vizează reducerea părăsirii timpurii a școlii și a abandonului școlar și este un program de susținere a reformei sistemului educațional.
Tehnologia este într-un proces continuu de evoluție, ce nu cunoaște limite, devenind utilă și necesară în orice domeniu și cu atât mai mult în sistemul educațional datorită necesității de specialiști cu competențe digitale.
Grantul în valoare de 756.000 lei oferă posibilitatea achiziționării a opt table smart interactive, laptopuri, imprimante și modernizarea sălilor de clasă cu aparatură de ultimă generație.
Aceste îmbunătățiri oferă elevilor și cadrelor didactice posibilitatea de a beneficia de mijloace moderne predare- învățare în conformitate cu standardele europene.